Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk programját.

Délelõtt körülbelül 1/2 2 óráig "Az egészség a magyar társadalom, az egyes állampolgárok legfõbb erõforrása" címmel politikai vitára kerül sor. Az ebédszünetet követõen az azonnali kérdések, a kérdések és az interpellációk ismertetésével és megtárgyalásával folytatjuk munkánkat. Ezután részletes vitára bocsátásokról, illetõleg kivételes és sûrgõs tárgyalásbavételrõl határozunk, majd elõterjesztések bizottsági kijelölésérõl tájékoztatom az Országgyûlést.

Ezt követõen a felsõoktatás fejlesztésének irányelveirõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának folytatására és lezárására kerül sor. Majd a Magyar Honvédség részletes bontású létszámáról szóló országgyûlési határozati javaslat, valamint a gyermekek és az ifjúság helyzetérõl, életkörülményeinek alakulásáról szóló országgyûlési határozati javaslat részletes vitája következik. Végül a mohi atomerõmû építése miatt szükségessé váló kormányzati teendõkrõl szóló határozati javaslat általános vitájának megkezdésével fejezzük be mai ülésünk munkáját.

Tisztelt Országgyûlés! 93 képviselõtársunk politikai vita megtartását kezdeményezte, "Az egészség a magyar társadalom, az egyes állampolgárok legfõbb erõforrása" címmel. A politikai vita kezdeményezésére irányuló indítványt V/1201. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Engedjék meg, hogy röviden ismertessem a házbizottságban kialakított megállapodást a vita menetét illetõen. Elõször a népjóléti miniszter úr nyilatkozatát hallgatjuk meg, körülbelül 30 perces idõtartamban. Majd az egyes képviselõcsoportok felszólalói következnek a szokásos rendben, a Házszabály által megállapított idõkeretben. Az egyes képviselõcsoportok rendelkezésre álló idõkeretet a kiküldött és kifüggesztett napirendi ajánlás tartalmazza. A Házszabály rendelkezéseinek megfelelõen a soros jegyzõk mérik és képviselõcsoportonként összesítik a képviselõk által igénybe vett beszédidõt, jelzik az elnöknek, ha a képviselõcsoport beszédidejét kitöltötte. Végül a népjóléti miniszter úr viszontválaszára kerül sor, 15 perc idõtartamban.

Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket a Házszabály idõkeretre vonatkozó egyes rendelkezéseire. Eszerint a vita közben felszólaló kormánytag beszédideje a kormánypárti képviselõk idejébe számít bele. Vita közben a kétperces felszólalásokat, a személyes érintettségre történõ reagálás kivételével, bele kell számítani az idõkeretbe, ugyanakkor az ügyrendi felszólalások nem számítandók be az idõkeretbe.

Tisztelt Országgyûlés! Most megadom a szót Szabó György népjóléti miniszter úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage