Szolnoki Andrea Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZOLNOKI ANDREA (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Selmeczi Gabriella utolsó mondata úgy szól, hogy azt javasolja, a kormánykoalíció tagjai olvassák el a kormányprogramot. Én viszont most egy másik programból szeretnék idézni azokkal a területekkel kapcsolatban, amelyekrõl Selmeczi Gabriella beszélt.

Ez a program azt mondja, hogy szükséges meghatározni az alapellátások körét, amelyen belül az ellátás mindenkire kiterjed, s amelyen kívül az ellátásokat külön kell megfizetni. Valamint azt mondja ez a program, hogy a magyar egészségügy betegségközpontú, nemzetközi vonatkozásban túldimenzionált. Többszintû profiltisztítás szükséges, a profiltisztítás ugyan egyes kórházak érdekeivel ütközhet, ám csak így ésszerûsíthetõ az egészségügyi ellátás. Valamint késõbb egyértelmûen kifejti, hogy milyen fontos a co-payment, amit most Bokros Lajos pénzügyminiszter úr is - számomra nem szimpatikus módon - interpretált.

Valamint az is benne van ebben a programban, szó szerint, hogy "csökkenteni kell a sürgõsségi mentõszolgálatok indokolatlan igénybevételét, ehhez a lakosság megfelelõ képzése a legcélszerûbb". Nem tudom, mire céloz ez a program, hacsak nem esetleg a Wartburgban való szülésre kell kioktatni a lakosságot.

A program a Fidesz választási programja, hölgyeim és uraim. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage