Kis Gyula József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Nagyon röviden szólva Hága Antónia drogügyekben mondott felszólalásához, sajnálattal kell tájékoztatnom a Házat, hogy az elõbb kaptam meg az alkotmányügyi bizottságon keresztül az Igazságügyi Minisztérium büntetõjogi kodifikációs fõosztályának állásfoglalását, miszerint az a javaslatunk, hogy a csekély mennyiséget a halálos adag tízszeresérõl egyszeresére változtassuk meg, és errõl vita folyjék a Házban a szakma bevonásával, elutasításra talált az Igazságügyi Minisztérium részérõl.

Másik: ugyancsak most kaptam meg - és ez válasz Kökény államtitkár úr azon szavaira, miszerint az iskolai orvosi szolgálatot fejleszteni kívánják -, a Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság elnökének faxát, mely hivatkozva a 103/95-ös kormányrendeletre arról szól, hogy míg eddig állami szolgáltatásként, közalkalmazottként mûködtek az iskolaorvosok, 1-jétõl átkerülnek a társadalombiztosításhoz, és gyermekenként 20 forint fejkvótából kell fenntartani magukat, tehát megszûnik az állami iskolaegészségügyi szolgálat.

Ezzel kapcsolatban az iskolaegészségügyi társaság elnöke az alábbiakat írja: "A Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság nevében határozottan tiltakozom a középiskolákban mûködõ és preventív munkát végzõ ifjúsági orvosi, ifjúsági védõnõi hálózat megszüntetése ellen." A levél Lépes Péter helyettes államtitkár úrnak íródott, nyilván az államtitkár úrhoz még nem jutott el. Köszönöm. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage