Csehák Judit Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSEHÁK JUDIT (MSZP): Annál inkább bízhatom elnök úrban, hogy nem fog elveszni ez a csomag.

Megkértek arra is, hogy a jelen nem levõ miniszterelnök úr asztalára tegyek le jópár ilyen dobozt - van legalább 10 vagy 15 -, és kérjem meg õt arra, hogy a kormány tagjai között is ossza ki. És arra is megkértek, hogy közvetítsem: ameddig ez nem sikerül - bár az eljárás nem fájdalmas, és érdemes megpróbálni - addig se dohányozzanak nyilvánosság elõtt a televízióban, ha ezt megfontolni lehetne.

Befejezésként szeretném elmondani, üzenete volt ennek a fórummnak, hogy az egészségvédelem nem egy szigorúan tiltó keresztes hadjárat, hanem ha mi elhisszük a dohányosoknak, hogy dohányozni jó, akkor szeretnénk, ha a dohányosok elhinnék nekünk, hogy nem dohányozni még jobb. (Derültség.) Szeretnénk ehhez kedvet csinálni, pozitív ösztönzéseket is megfogalmazni.

Befejezésül általános üzenetként Kozma atyának a szavait hadd idézzem ide, mert talán ezek voltak a legfontosabb mondatok, és számunkra is megfontolásra érdemesek. Azt mondta õ: "Felajánlhatjuk a magunk jó szándékát a különbözõ civil szervezetek, felajánlhatjuk a fizikai energiáinkat, a lelki energiáinkat, amely pénzben is mérhetõ, de azt hiszem, ma ennél többre is gondolni kell." Majd azzal folytatta: "Azt szeretném kérni, hogy mindannyian, akik itt vagyunk, azon gondolkodjunk, milyen plusz forrásokat tudunk szerezni, biztosítani a magyar egészségügy javára, a magyar emberért."

Kérem az Országgyûlést, tisztelt Képviselõtársaimat, hogy pártállásra való tekintet nélkül mi, akik itt vagyunk, azon gondokodjunk, hogy az anyagiakon túl milyen pluszforrásokat tudunk mozgósítani a magyar állampolgárok egészségének a javítása, megõrzése érdekében.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps. - Helyére menve jó néhány dobozt helyez el a miniszterelnök asztalán.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage