Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDF): Köszönöm szépen. Nem egyszerûen ismételni akartam egy kérdést, és nyilvánvalóan egy percben most nekem sincs módon arra, hogy felsoroljam azokat a nyilatkozatokat, amelyek e kérdéskörben elhangzottak és amelyeket egybevetve az annak idején irányadónak elismert rendelettel szembesítettem. Szeretném jelezni, hogy a miniszter úr által mondottak ellenére a nyilatkozatok alapján indokoltan merül fel az az aggály, hogy a kormány ügyrendjét az adott esetben nem következetesen érvényesítették.

Legyen szabad arra utalnom, hogy holnap lesz nyolc esztendeje, hogy Lakitelken alkalmam volt - másokkal együtt - felhívni a figyelmet arra, hogy a diktatúrák okozta roppant nehézségekbõl csak egy, a jogállamot megteremteni kész és képes politikai irányzat emelheti ki az országot. (Az elnök poharát kocogtatva figyelmeztet az idõ leteltére.)

Aggódom a konkrét eset áttekintése nyomán, hogy vajon a kormánydöntések a jogállami követelményeknek megfelelõen alakulnak-e. És ez nem egy elvont aggodalom, hiszen az alkotmányosság szekerén nemcsak elvek vannak jelen... (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage