Kis Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS ZOLTÁN földmûvelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, tisztelt elnök asszony. Kedves Képviselõtársam! Ön egy korrekt, adatokkal minden szempontból pontosan alátámasztott kérdést tett föl, amelyhez csak annyit tudok még kiegészítésként hozzáfûzni, hogy mintegy 110-120 ezer tonna fémzárolt vetõmagra lehet számítani, és ehhez jön az elõzõ évek átlagában vélelmezhetõen 30-35 százalékos saját elõállítású vetõmag, így körülbelül az összes tervezett 1 millió 102 ezer hektár vetésterületnek a 80 százaléka van jelen pillanatban fémzárolt vetõmaggal lefedezve.

Ami az értékesítést illeti, valóban igaz: étkezési búzaként elég komoly mennyiség került ki az országból, de a termelõk, mivel nem volt lekötött szerzõdésük a hazai felhasználókkal, biztonsági okokból voltak kénytelenek értékesíteni.

Számtalanszor kérjük a kamarákon keresztül - és a megyei FM-hivatalok is valamennyien elmondják -, hogy szíveskedjenek még idejében jelezni a termelõk a termeltetõk, illetve a feldolgozók és a kereskedõk számára a vetõmagigényüket, annak érdekében, hogy az már augusztusban megfelelõ elõkészítettségi fokkal rendelkezésre állhasson. Jelen pillanatban, sajnos, ezt meg kell hogy mondjam, még ez a 120 ezer tonna vetõmag sincs adásvételi szerzõdéssel lefedezve - nincs!

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage