Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Államtitkár Úr! Ez utóbbi megjegyzése számomra egy rendkívül pozitív dolog, hiszen az egyik legfontosabb probléma ennek kapcsán az, hogy a kisebb cégeknek is kötelezõen kell üzemorvosi szolgálatot létrehozniuk, és itt nagyon szûk a választék, a megfelelõ képesítéssel rendelkezõ választék, ami rendelkezésre áll a számukra.

Azonban ahhoz, hogy a hároméves egyeztetés ellenére nincs egészen rendben az ügy, hadd szóljon egy újságból, a Magyar Hírlapból származó rövid idézet: "Felháborítónak tartják az üzemegészségügy átalakításának módját a munkáltatók, ezért érdekvédelmi szervezeteik útján az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben. Az új rendszer alapján minden költséget a munkáltatók fizetnek majd, s az egy embert foglalkoztató munkaadó is köteles üzemegészségügyi szolgáltatást nyújtani már az idén."

Tehát én azt gondolom, hogy - immár sokadszor - az érdekegyeztetõ partnerekkel történõ együttmûködés tekintetében a kormány nem járt el kellõ gondossággal, és ezért újabb feszültségeket, szerintem fölösleges indulatokat kelt ebben az ügyben is. Köszönöm szépen, és várom államtitkár úr reagálását. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage