Dögei Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DÖGEI IMRE (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselõtársak!

Mit tervez a kormány a villamosenergia-privatizációval? a Független Kisgazdapárt tiltakozik a kormány által kezdeményezett privatizációs hullám végrehajtásának üteme és tartalma ellen. Ezek közül külön kiemelvén a Magyaroszág minden állampolgárát érintõ legfontosabb privatizációs kérdést, a villamos energia privatizációját.

A villamos vezetékeket, hálózatokat, erõmûveket a magyar állampolgárok pénzén építették meg. Még a lakásban levõ mérõórákat is velünk fizettették meg, a hozzá tartozó vezetékekkel együtt.

A Független Kisgazdapárt ezért 1995 nyarán beadványt nyújtott be az Alkotmánybírósághoz az energia privatizációjával kapcsolatban. Tiltakozunk a villamosenergia-privatizációval szemben. Ezért szükségesnek tartom, hogy illetékességbõl a parlament elõtt kényszerítsem tájékoztatásra a kormányzatot.

A Független Kisgazdapárt továbbra is tiltakozik az ellen, hogy a magyar állampolgárok pénzén megépített villamosenergia-hálózatot, az erõmûveket idegeneknek eladják. Legrosszabb esetben is a parlament elé kell hozni a villamos energia privatizációjának kérdését. És ebben az esetben ragaszkodunk a név szerinti szavazáshoz, hogy egyértelmûen láthassa az ország: ki mennyire képviseli a magyar állam polgárainak érdekét.

Kérdésem a következõ:

Mit tervez a kormány a villamos energia privatizációjával? Kérem államtitkár úr válaszát. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kisgazdapárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage