Miakich Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

MIAKICH GÁBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Bár kérdésem beadása óta a Duna vízállása jóval kisebb, mint akkor volt, mégis Pócsmegyer község önkormányzatának megbízásából és egy falugyûlés alkalmával a falu lakosságának megbízásából kérdezem miniszter urat:

A Szentendrei-sziget árvízvédelmi töltéseinek megerõsítése több éve folyik. A Pócsmegyer belterületi határától Tahitótfaluig elterülõ gátszakasz magassága és keresztszelvénye azonban a mai napig is alacsonyabb, illetve kisebb, mint az eddig megerõsített gátszakaszok. A '92-es árvíznél is azt hitték a szakemberek - és aki nem a helyszínen tartózkodott -, hogy a gátszakadás ezen a területen történt. Szerencsére a Duna másik oldalán, egy másik gáttal védett szakasznál történt.

Mivel a falu lakossága minden nagyobb vízemelkedésnél nyugtalan és nem tudja, hogy milyen mértékû a biztonság, illetve mikor válik a falu mellett elterülõ gátszakasz olyan erõssé, mint a sziget többi területén, ezért kérdezem miniszter urat, hogy mikor folytatódnak a megkezdett munkálatok, milyen biztonságot jelent a mai gátszakasz a községnek, a Szentendrei- szigetnek? Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage