Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Valóban, a kistarcsai ideiglenes idegenrendészeti szállás megszüntetésére szeptember 30-ával sor kerül. Áttekintve a létesítmény helyzetét, annak bármilyen célra történõ hasznosításához - már ami például az ön által említett oktatási célt is illeti - legóvatosabb becslések szerint is mintegy 600 millió forintra lenne szükség a rekonstrukció érdekében. Ilyen forrásokkal a Belügyminisztérium nem rendelkezik, és azt gondolom, hogy költségvetési eszközök sem biztosíthatóak ennek érdekében. Ezért a Belügyminisztérium a kormánytól fogja kérni a felhatalmazást a létesítmény elidegenítése érdekében.

Ennek során elõvételi jogot biztosítunk az önkormányzat számára abban az esetben, ha ezzel élni kíván, ha pedig nem, akkor az értékesítési pályázatban azt fogjuk kikötni, hogy a pályázó olyan pályázatot nyújtson be, amely tartalmát tekintve bírja az önkormányzat támogatását, vagyis olyat, amely megfelel az önkormányzat érdekeinek is.

Ami a falat illeti, én elvileg annak a lebontásával egyetértek, azonban azt tartanám célszerûnek, ha az értékesítés során majd az új tulajdonos döntene a fal sorsáról. Nem valószínû, hogy megtartaná, mert egyetértek önnel abban, hogy ez olyan jelkép, amit jobb lenne eltüntetni, legfeljebb a táblákkal emlékezni rá. Azt gondolom, hogy ez az önkormányzat számára megfelelõ, megnyugtató megoldás lehet. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage