Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Úgy ítélem meg, hogy frakcióvezetõ urat nem érte semmilyen személyes megtámadtatás. Itt egy ügyrendi vita folyik, az ügyrendi vitának megvannak a házszabályi keretei. Frakcióvezetõ úrnak nem tudom újra megadni a szót ebben a kérdésben. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tisztelt Országgyûlés! Néhány kérdésben határozathozatalra kerül sor még a szünet elõtt.

A múlt heti ülésünkön 3 elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de részletes vitára bocsátásukra nem került sor.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a volt egyházi ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezésérõl szóló 1991. évi XXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 257 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a gyermekek és az ifjúság helyzetérõl, életkörülményeinek alakulásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: 259 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot az Országgyûlés részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Honvédség 1995. és 1996. év végi részletes bontású létszámáról szóló országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 214 igen szavazattal, 50 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány kivételes és sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta az agrárpiaci rendtartásról szóló 1993. évi VI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát, T/1415. számon. Megadom a szót Kis Zoltán államtitkár úrnak, aki a kivételes eljárás kérését indokolni kívánja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage