Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk 4/5-ének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 218 igen szavazattal, 49 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az elõterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja.

(16.40)

Az elõterjesztõ kérte a kivételes eljárásban történõ sürgõs tárgyalást. A Házszabály értelmében a sürgõs tárgyalásba vételhez is a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 230 igen szavazattal, 34 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a kivételes eljárásba vett elõterjesztést sürgõsséggel tárgyalja.

A Házszabály 125. §-ának (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására kijelölöm a mezõgazdasági bizottságot.

Most 15 perc szünet következik, munkánkat ezt követõen folytatjuk. Köszönöm szépen.

(Szünet: 16.41-17.00 - Elnök: G. Nagyné dr. Maczó Ágnes

Jegyzõk: Nahimi Péter és dr. Semjén Zsolt)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage