Füle István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FÜLE ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tulajdonképpen már Kovács Kálmán mondandójára szerettem volna reagálni, de Pokorni képviselõtársam biztatott félmondatban egy hozzászólásra.

Kovács Kálmán azt mondja, hogy a felsõoktatás leépül, illetve a kormány leépíti - folytatta tovább. Úgy gondolom, hogy a Pokorni képviselõtársam által használt kormány általi "szétverés" kifejezéssel nem ebbe az irányba kellene elmozdulni, illetve a Kovács Kálmán által elmondottakat - hogy a felsõoktatás leépül - mint fõiskolai tanár is szeretném ilyen értelemben visszautasítani, mert ez kétoldalú dolog. Elvileg a kormány is leépítheti, illetve maguk a felsõoktatási intézmények önmagukat is leépíthetik. Azt hiszem, hogy errõl semmiképpen nincsen szó.

Tehát ilyen értelemben Pokorni képviselõtársam mondandójának többi részével maradéktalanul egyet is értek, de külön hangsúlyozom, hogy amivel feltétlenül egyetértek, az a támogatás reálértékének minimumszinten tartása. Úgy gondolom, nekünk inkább ezt kell szorgalmazni. Még azzal is szeretnék egyetérteni, hogy egyik feladatnak tekintsük és abba az irányba dolgozzunk, hogy a felsõoktatás szerkezete változzék. Ezt persze többféleképpen lehet értelmezni, de változzék meg minél elõbb. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage