Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Nagy szerencsénk, hogy nincs itt Gellért Kis Gábor, és nem mondja el ismét ominózus megjegyzését, hogy szerinte a vita milyen jellegû.

Két apró megjegyzésem lenne csak, az egyik stilisztikai, a másik meg irodalmi. Én nem azt mondtam, hogy ön hazudik, hanem azt, hogy nem mond igazat. Ez egy elvont, szofisztikus kérdés, de szerintem nem ugyanaz a két kijelentés.

A másik megjegyzés: talán ön is olvasta Karinthy Frigyesnek azt a novelláját, amelyikben arra igyekszik az idõsõdõ férfikorában lévõ író visszaemlékezni, miért is tüntetett. Arra emlékszik, hogy a Nagykörúton valamiért tüntetett, de arra bizony már nem, hogy valami ellen vagy valaminek a kedvéért. Bizony ez elõfordul, van ilyen. Ezt ne keverjük össze azzal, hogy egy politikai ügynél az egyik fél álláspontját egy ilyen - a közvélemény- kutatások szerint valóban akár 40 százalékban is alátámasztható - véleménnyel próbáljuk egybemosni. Ez két különbözõ dolog, és én nem szeretném, ha ez itt, a parlamentben szokássá válna.

Köszönöm a figyelmét.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage