Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Gaál Gyula frakcióvezetõ-helyettes úr a felszólalását azzal kezdte, és lényegét tekintve azzal fejezte be, hogy el kell gondolkodnunk a tüntetés üzenetén. Felsorolta, hogy mennyi tüntetés volt és van folyamatban ebben az országban.

Én úgy gondolom, a tüntetés üzenetértékén talán az elõtt lett volna érdemes elgondolkodnia az SZDSZ-MSZP-s kormányzatnak, mielõtt erre sor került volna, hiszen világosan kifejezésre juttatták a fiatalok, hogy ha nem rendezik tárgyalásos úton a követeléseiket, nem marad más a számukra, mint a tüntetés eszközéhez nyúlni. De úgy gondolom, alapvetõen téved Gaál Gyula akkor, amikor úgy gondolja, hogy ez valamiféle elosztási harc. Szó sincs róla! Ez a kormány dilettáns kormányzása elleni fellépés. Az SZDSZ-kormányzás eredménye az a sok tüntetés, amelyet Gaál Gyula képviselõtársam felsorolt.

Úgy gondolom, végre látnia kellene ennek a kormánynak, hogy õk nem kényszerpályán haladnak, hanem az önmaguk által választott tévúton, amelynek a természetes következménye az anyagi katasztrófa. Gaál Gyula azzal fejezte be a felszólalását, hogy hivatkozott egy általa szükségesnek vélt jelszóra: "Fizessenek több adót mások." Én úgy gondolom, kitalálhatott volna még egy jelszót: "Kormányozzanak a tehetségesebbek."

Köszönöm szépen. (Taps az FKGP-frakció soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage