Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Én úgy gondolom, hogy mindenképpen méltányolnunk kell a kormány igyekezetét, amelyrõl Kovács külügyminiszter úr beszámolt. Ugyanakkor hadd legyen szabad felhívnom a figyelmet arra a tényre, hogy nem elég a kormányzat akciója önmagában, egy olyan felvilágosító munkába kellene kezdenünk, amely az egész világ elõtt feltárja, hogy mirõl van szó.

Tudniillik az ásatásoknak az a megindoklása, hogy a trák birodalomnak a különbözõ dokumentumait, bizonyítékait keresik az ásatások kapcsán. Ez nyilvánvalóan egy olyan félrevezetõ akció, amelyre való utalással akár az összes magyar emléket le lehet bontani, mert a nagy trák birodalom és a Román Köztársaság közti kapcsolatra sohasem fognak rálelni. Az emberben óhatatlanul felmerül az a gond, hogy vajon nem ugyanaz a helyzet állt-e itt elõ, mint az alexandriai világítótoronynál, amely a világ hét csodájának egyike volt, amikor is elhíresztelték, hogy kincs van a világítótorony alatt, és ezért kellett lebontani. Tipikusan ugyanerrõl az esetrõl van szó, keresik a trák birodalmat, mert nem akarják tudomásul venni, hogy Tatárlakán hány ezeréves, épp a magyar ottlétre utaló régészeti leletet találtak.

Tehát én úgy gondolom, hogy a kormányzatnak egy olyan széles körû propagandahadjáratba kellene fognia, amelynek kapcsán a világgal megérteti, hogy az erdélyi magyarság egy tekintélyes hányada Európa védelmében vérzett el, és akkor hoztunk be románokat. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage