Kis Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS ZOLTÁN (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Csépe Béla frakcióvezetõ-helyettes úr utalt arra, miszerint én a rendelkezésre álló vetõmagkészletek esetében arra hivatkoztam, hogy ez értékesítésre került, és immáron gond van a termelõk ez évi vetésterületeivel, és ez ellentétben lenne a miniszter úr által az elõbb elõadottakkal.

Errõl szó nincs. Amennyiben Csépe Béla képviselõ úr az elmúlt heti jegyzõkönyvet áttanulmányozza és figyelmesen elolvassa, ott a következõt voltam bátor egy kérdésre elõadni:

140 ezer tonna fémzárolt vetõmag áll rendelkezésre, amely jelen pillanatban - figyelembe véve az 1 millió 100 ezer hektáros várható vetésterületet, a vetõmagkészletnek körülbelül 70-75 százalékát jelenti. Emellett a korábbi évek viszonylatában 30-35 százalékra tehetõ a saját elõállítású vetõmag-felhasználás. Így a vetõmagellátás ebben az évben is minden bizonnyal biztosított lesz.

Ezzel szemben nyilvánvalóan igazat adtam azon felvetésének, mely szerint volt értékesítés vetõmagból étkezési búzaként, de nem állítottam egy percig sem, hogy ez a belföldi vetõmagigényeket, illetve -szükségleteket veszélyeztetné. Tehát a múlt heti állításom összhangban áll Lakos László miniszter úr által az elõbb elmondottakkal.

Köszönöm szépen elnök úr, a lovagiasságát. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage