Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Amiért két percben szót kértem, annak oka az, hogy Varga István képviselõtársam örökzöldjei közül néhányat kritikai elemzés alá vegyek röviden. Képviselõtársam az elmúlt egy évben nagyon sokszor azzal a váddal illette a szocialista frakciót és a kormányt, hogy törvénygyártást folytat e Ház falai között, nem lehet bírni azt az iszonyú mennyiségû törvénytömeget, amit fel kell dolgozni ennek a Háznak. Most a biztosítási törvény kapcsán elõvezette, hogy milyen lassú és milyen kevés az a törvény, amelyet a kormány benyújtott a parlamentnek.

Szeretném a tisztelt Ház és a közvélemény figyelmét felhívni, hogy egyik sem igaz. Amiért sok törvényt kellett alkotnunk és elõterjesztenünk az elmúlt egy évben, annak oka az volt, hogy egy csomó törvény elõkészítése és elõterjesztése elmaradt az elmúlt négy évben és az elmúlt idõszakban. Ha mást nem mondok, csak azt, hogy a volt kormányfõ, Boross Péter több tíz törvényjavaslatot, benyújtott törvényjavaslatot vont vissza akkor, amikor a kormány megbízatása megszûnt - tehát szükséges volt ezeknek a törvényjavaslatoknak a benyújtása.

Másik oldalról pedig szeretném jelezni, hogy azt az alkotmánybírósági határozatot, amelyet mi nem hajtottunk végre, ma csak azért kell végrehajtani, mert az akkori törvényjavaslat alkotmánysértõ volt, illetve a parlament által elfogadott törvény, amelyet képviselõtársam pártjának kormánya nyújtott be ebben a Házban, és fogadtak el. Úgyhogy kérem azt, hogy amikor a kormányzat munkáját elemezzük, akkor legalább önmagunkhoz legyünk következetesek a véleményalakításban. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage