Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Most az azonnali kérdések és válaszok órájára kerül sor. (Zaj és mozgás.) Ehhez egyrészt azt kérem, szíveskedjenek helyeiket elfoglalni, másrészt nagyobb csendet.

A témára utalással jelzem továbbá, hogy az idevonatkozó rendelkezések az új Házszabály 119. § (4) bekezdésében találhatók. A kérdés elmondására és a válaszadásra két-két perc áll rendelkezésre. A képviselõnek és a megkérdezettnek egyperces viszontválaszra van joga. Utoljára a megkérdezettet illeti a szó.

Dr. Kelemen András képviselõtársunk, a Magyar Demokrata Fórum frakciójából kérdést kíván feltenni a miniszterelnöknek: "Miért nem kaptam választ az önhöz 1995. április 12-én közérdekû kérdésben a Duna és a Szigetköz ügyében írott levelemre?" címmel.

Tájékoztatom az Országgyûlést, hogy a miniszterelnök úr a Házszabály 119. § (4) bekezdésére hivatkozással, halaszthatatlan közfeladata ellátása kapcsán tájékoztatta az Országgyûlés elnökét, hogy válaszadásra maga helyett Kuncze Gábor belügyminiszter urat jogosította fel.

Megkérdezem dr. Kelemen András képviselõ urat, hogy elfogadja-e a válaszadó személyét, vagy a miniszterelnök úrtól személyesen kéri a választ. Ez utóbbi esetben a miniszterelnök úrnak legkésõbb a második soron következõ azonnali kérdések órájában kell válaszolnia.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage