Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Reklámpszichológiai szakértõk szerint a kék szín az intellektuális agytekervényekre hat. Úgy tûnik azonban, nem mindig. A most felhívott adatok a kékfényes balesetekkel kapcsolatban egyértelmûen az utóbbira utalnak.

A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint az ilyen balesetekbõl fakadó vizsgálatokat a nyilvánosság elõtt kellene lefolytatni, éppen azért, hogy a nyilvánosság az események összes aspektusáról kellõ idõben értesülhessen.

Mint az ismeretes, már Gál Zoltán házelnök úr kékfényes balesete kapcsán is jeleztük, hogy a nyilvános vizsgálat hívei volnánk, hogy kiderüljön, a láthatatlan kék fény milyen kategóriába tartozik. Hiszen én úgy gondolom, a különbözõ kormánytagoknak most már olyan közlekedési balesetei vannak, amelyek valóban felkeltik a közvélemény érdeklõdését. Honti Mária balesete is ezek közé tartozik.

(15.10)

De én idesorolnám akár még, mondjuk, Keleti György helikopteres mélyrepülését, vagy akár Csintalan Sándornak a repülõtéri magánszámát, amikor is összetévesztette a vámosokat a stewardessekkel. (Derültség a jobb oldalon.)

Tehát én úgy gondolom, hogy valóban, most már rendet kellene teremteni az országban "kékfényes"-ügyben is, nem "kékfényes"-ügyben is, és az értelem elõtt kellene egy "zöld folyosót" nyitni. Köszönöm a türelmüket. (Derültség, taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage