Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Szeretném tájékoztatni a tisztelt Országgyûlést, hogy szólásra jelentkezett Bársony András képviselõ úr, a külügyi bizottság alelnöke. A külügyi bizottság elnöke nincs a teremben. Én nem kívánom megadni a szót Bársony András alelnök úrnak. Tudniillik több alelnöke van egy bizottságnak: kormánypárti és ellenzéki. A bizottságokban nincs kijelölve, hogy melyik alelnök helyettesíti távollétében az elnököt.

Egyébként is, tisztelt Ház, több frakció folyamatosan nevez ki frakcióvezetõ-helyetteseket. A napirend elõtti vitákban részt vevõk köre olyan mértékben bõvült, amely - megítélésem szerint - már jóval túlmegy a Házszabály eredeti rendelkezésén.

Elnézést kérek Bársony Andrástól, megkérem az alkotmányügyi bizottságot, hogy foglaljon állást abban a kérdésben, ha az illetékes bizottság elnöke nincs jelen, akkor melyik alelnök vehet részt a napirend elõtti vitában. Elnézést kérek, képviselõ úr, de mivel a Házszabály azt mondja, hogy az illetékes bizottság elnöke vehet részt a napirend elõtti vitában, így nem adom meg önnek a szót.

Lamperth Mónika frakcióvezetõ-helyettes kíván kétperces reagálást tenni. Vagy ügyrendit?

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage