Gerócs József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GERÓCS JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Puha képviselõtársam rosszul értelmezte az én mondandómat, amikor azt mondta, hogy szerintem a hatósági állatorvosok munkanélküliek. A hatósági állatorvos nem munkanélküli: az az államtól kapja a fizetését. Ez az egyik dolog.

Esélyegyenlõség alatt azt értettem - és értem most is -, hogy vannak olyan állatorvosok, akik - amint mondtam is elõadásomban - különbözõ jogi személyeknél: termelõszövetkezeteknél, önkormányzatoknál vannak munkaviszonyban, és vannak olyan személyek, akik sehol sincsenek munkaviszonyban.

(18.00)

És ezek, ha kamarai tagok lesznek, hátrányosabb helyzetbe kerülnek, mint azok, akik valamilyen helyen munkaviszonyban vannak. Konkrétan, már elõbb elmondtam, termelõszövetkezetekre gondolok, és önkormányzatokra, ahol két önkormányzat is alkalmaz egy állatorvost. Tehát ezek itt, ott fizetést kapnak. És azok az állatorvosok, akiknek nincsen ilyen lehetõségük, hátrányosabb helyzetben lesznek, mert a kamarai tagdíjat nekik kell fizetniük, míg a másik esetben a törvénytervezet lehetõséget ad arra, hogy átvállalhatják, hogyha akarják, a kamarai tagdíj fizetését is. Tehát én ezt értettem hátrányos helyzetnek, és így gondoltam az esélyegyenlõtlenséget. Köszönöm. (Szórványos taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage