Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt sajnos nem érthet egyet a Szent- Iványi István államtitkár úr által kifejtettekkel... (Zaj a kormánypártok soraiban.).., mégpedig azért, mert álláspontunk szerint az 1988-as állapotok már soha nem lesznek helyreállíthatóak, tehát egy ilyen törekvés eleve kudarcra van ítélve. A történelem kereke vissza nem forgatható, elõre kell nézni.

Az elõremenetel útján a mi nézetrendszerünk szerint többfrontos harcot kellene nyitni; egyszerre kellene harcolni a súlyos jogsértések ellen, egyszerre kellene harcolnunk az etnikai arányok erõszakos megváltoztatása ellen és egyidejûleg egy frontot kellene nyitnunk az autonómia mielõbbi elérése érdekében.

A Független Kisgazdapárt akként ítéli meg a helyzetet, hogy az elmúlt ötven év internacionalista szemlélete következtében a magyarság mindinkább magára hagyatott helyzetbe került, senki nem volt, aki a második világháborúban elszenvedett szörnyûséges gyilkosságokat számon kérje a világtól, a jugoszláviai erõktõl. Úgy gondolom, hogy az a teljes kiszolgáltatottság, amibe a magyarság most többek között a volt jugoszláviai területeken, ezen belül a Vajdaságon belül is került, ennek a volt állampárti idõszak kormányzásának az egyenes következménye.

Ezért kérjük mi a többfrontos harcot, mert egyedül ez vezethet eredményre. Az idõm lejárt, sajnos, itt sincs további reagálási lehetõség. Köszönöm. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage