Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársak! A mostani történet is rávilágít arra, hogy az érdekegyeztetés pontosan olyan, mint a kormány összes többi tevékenysége: homlokegyenest az ellenkezõje a választások elõtti, majd a választások után néhány hónapig hangoztatott ígéreteknek. Homlokegyenest az ellenkezõje, mert a pánikban született döntések nemcsak az érdekegyeztetést, de még a szakmai elõkészítést is nélkülözik.

Éppen ezért fordulhat elõ, hogy miniszterek sora fordul szembe a miniszterelnök úrtól különleges felhatalmazásokkal bíró pénzügyminiszterrel. Mert a Pénzügyminisztérium a szaktárcák munkáját is mellõzve, saját ötletek halmazát zúdítja a kormányra. Sajnos a kormány ezek jelentõs részét el is fogadja, különösebb kritika nélkül. Hiszen láthatjuk, hogy az Alkotmánybíróság döntései milyen mértékben söpörték el a kormány által elõterjesztett törvényeket.

Most már ott tartunk, hogy az igazságügy-miniszter sem bírja tovább, és felveti annak a lehetõségét: ha a miniszterelnök úr által felhatalmazott pénzügyminiszter diktatúrája tovább tart, õ sem fogja tovább bírni a helyzetet.

Tehát pánikban született intézkedések helyett talán szakmai elõkészítés és higgadt munka volna szükséges, vagyis szakértelem volna szükséges, amirõl oly sokat beszéltek a választások elõtt és amit olyan nagy mértékben mellõznek mostanában.

Köszönöm figyelmüket. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage