Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Varga Mihály képviselõ úr arról beszélt, hogy társadalmi békét ígért ez a kormány, társadalmi békét ígért a Szocialista Párt - és ez nincsen. Azt gondolom, bár nagyon sok feszültség van az országban, nagyon sok problémával küszködünk, de társadalmi béke van.

Társadalmi béke van annak ellenére, hogy például a diáktüntetéseknél néhány ellenzéki képviselõ és pártelnök segítõ kezét és támogató kezét nyújtotta a diákoknak. Ezt a diákok bölcsen nem fogadták el, mert nem tudták, hogy mi van a markában ennek a segítõ kéznek. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban. - Zaj az FKGP padsoraiban. - Dr. Torgyán József: Naaa!)

A mai napirend elõtti hozzászólás-sorozatban, amikor a kórházak finanszírozási rendszerérõl volt szó, vagy a vajdasági magyarság helyzetérõl, akkor a kormány jelen levõ képviselõi tényekkel cáfolták azokat az állításokat, amelyek a napirend elõtti hozzászólásban elhangzottak. De a reagálásokban úgy tûnt, mintha ezt önök már figyelmen kívül hagynák.

Ha valóban a felelõsségérzettõl indíttatva mondják el napirend elõtti hozzászólásaikat, akkor azt gondolom, ezt azzal is meg lehetne jeleníteni, hogy nem hagyják figyelmen kívül azokat a tényeket, amelyeket válaszként hallanak.

Õszintén remélem, hogy akik figyelemmel kísérik a parlament munkáját, azok észreveszik azt, hogy idõnként néhányan nem hagyják magukat zavartatni a tényektõl.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage