Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Miniszter Úr! Az ön válasza részben megnyugtató volt, részben nem. Az korábban is ismert volt, hogy különbözõ fennakadások voltak az olajszállításban - nyilván a kérdésemet nem ez indokolta. Az indoka alapvetõen az volt - amire ön célzott a válaszában -, hogy olyan ár alakult ki Magyarország irányába, ami példátlan a kelet-európai országokkal összehasonlítva: jóval magasabb, mint a szlovák, a cseh vagy a lengyel olajszállítási árak.

Kérdésem további indoka volt az is, hogy itt nyilván a Mol privatizációjáról van szó. Tudjuk, hogy különbözõ társaságok jelentek meg lehetséges befektetõkként. Nem világos számunkra, hogy a mostani olajleállás, a szállítások leállítása milyen összefüggésben van ezzel, és ez milyen módon befolyásolhatja ezt a magánosítási folyamatot.

Tudomásul kell sajnos vennünk, hogy stratégiai szempont az ország számára az olajszállítás Oroszországból, egyelõre nem vagyunk függetlenek ebbõl a szempontból.

Ezért kérem az ipari minisztert, hogy a lehetséges eszközeivel támogassa különbözõ alternatív források beszerzését. Köszönöm. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage