Takács Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Azt hiszem, a gondolatok, a fogalmak, az érzelmek és a környezet szennyezõdésének világában indokolt a most elhangzó kérdésem.

Köztudott, hogy Hajdúszoboszló nemzetközi hírû fürdõváros. Azonban nemcsak a víz, hanem a jó levegõ és a csend is gyógyító hatású. Az utóbbiak a városban közvetlenül a gyógyfürdõ mellett áthaladó 4-es számú fõútvonal következtében jelentõs hiánycikkek a hajdúvárosban. Különösen a nyári szezonban az egészséget károsító rossz levegõ és zajszint miatt szenvednek a város lakói és az üdülõvendégek.

Ha a gyógyvíz mellett a gyógyító csend és a tiszta levegõ is uralkodó lesz a településen, akkor az nemcsak a városban lakók számára lesz kedvezõ, hanem az üdülõvendégeknek is. Ezáltal javul a folyó fizetési mérleg, hiszen a láthatatlan export, a gyógyturizmus, a külkereskedelmi mérleg mellett fontos részét képezi a nevezett mérlegnek.

Annak ellenére, hogy közismert az államháztartás nehéz pénzügyi helyzete, a "bádogcsordák", illetve a gépkocsik jelentõs gyarapodása miatt is megkérdezem államtitkár urat, mikor lesz lehetõség a fürdõvárost elkerülõ 4-es számú fõút megépítésére. Ezzel ugyanis nemcsak Hajdúszoboszlón csökkennek a negatív externáliák, a külsõ hatások, hanem a keleti országrészt is rövidebb idõ alatt lehet megközelíteni.

Kérem válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage