Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A kormány megváltoztatta a támogatott javaslatsort, így a Házszabály 106. § (4) bekezdése szerint a frakcióknak ismételten egy nap áll rendelkezésükre, hogy kérhessék valamely módosító javaslatról a külön szavazást. Erre figyelemmel a módosító javaslatokról történõ szavazásra csak jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a szakképzésrõl szóló 1993. évi LXXVI. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/1094. számon, az egységes javaslatot T/1094/20. számon kapták kézhez. Mivel módosító javaslatot senki nem nyújtott be, a zárószavazás egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a szakképzésrõl szóló 1993. évi LXXVI. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 265 szavazattal, 2 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja nevében - elõzetes, írásbeli jelzés szerint - dr. Gyõriványi Sándor képviselõ úr kívánja a képviselõcsoport szavazatát megindokolni. Megadom a szót dr. Gyõriványi Sándor úrnak és átadom az elnöklést dr. Gál Zoltán elnök úrnak. (Zaj, közbeszólások: Halljuk!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage