Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Tisztelt Államtitkár Úr! Gondolhatja, hogy engem nem gyõzött meg ez a néhány mondat, amellyel a módosító indítvány alaptalanságára próbált utalni, annál is kevésbé, mert én nem azt mondtam az imént, hogy ahhoz ragaszkodnánk, hogy az egyházakat szeretõ államtitkár legyen a "megbízott személy" helyébe lépõ intézmény.

(21.30)

Azt is meg kell hogy kockáztassam, nem vagyunk abban biztosak, hogy a jelenlegi kormányban van-e olyan államtitkár, aki szeretné az egyházakat. Nem ez volt az én érvelésemnek a lényege, hanem hogy az ne fordulhasson elõ, hogy az egyházakat gyûlölõ, az ügy iránt empátiával egyáltalán nem rendelkezõ személy, aki - mint mondottam egy szélsõséges példában - az ügytõl teljesen elrugaszkodott, mindenféle szakszerûséget nélkülözõ, és semmilyen kritériumnak meg nem felelõ fizikai lény lehet. Ilyen törvényt talán ne hozzon a Magyar Országgyûlés, ez volt az érvelésemnek a lényege.

Nagyon bízom benne, ha még egyszer átgondolják a felelõs elõterjesztõk, egyet fognak azzal érteni, hogy nem az államtitkár hozzáértése vagy hozzá nem értése, hanem egy olyan közigazgatási politikai pozíciót viselõ személyben rejlõ egyéb garancia adja meg ennek a módosításnak a súlyát, amelyet mi szándékolni kívánunk. Úgyhogy nagyon bízom benne, azért a szavazásig ez a helyzet megváltozik. Esetleg az elõterjesztõvel szemben foglalhat állást az Országgyûlés, minden esélyt meglátok erre. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage