Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Rövid reagálásomban elsõsorban a külpolitikai részre szeretnék kitérni. A miniszterelnök úr által elmondottak véleményem szerint nem eléggé tükrözték a valós problémákat, ezért nyomatékosan arra kérjük, hogy a határainkon kívül élõ magyarok érdekében a kormány az eddigieknél határozottabban lépjen fel.

Szlovákia vonatkozásában igen erõs problémák vannak, annak ellenére, hogy miniszterelnök úr optimistán nyilatkozott. A romániai és a kis-jugoszláviai problémákkal kapcsolatban én magam itt egy-két héten belül több napirend elõtti hozzászólásomban sürgettem a keményebb fellépést, és rámutattam olyan problémákra, amelyek tömören úgy fogalmazhatók meg, hogy a Vajdaságban élõ magyarság végveszélybe került, és a készülõ nyelvtörvény alapján a Romániában élõ erdélyi magyarság is igen komoly veszélybe sodródott.

A belpolitikai részt illetõen - mintegy ráérezve arra, hogy erre szükség lesz - én magam jelentkeztem "Az ország válságba sodródik" címmel egy napirend elõtti hozzászólásra. Ezért kérem, hogy miniszterelnök úr ezt majd tekintse ezen válasz folytatásának.

Még röviden annyit, hogy mindenképpen egyetértünk a stabilitás szükségességével, de ugyanakkor az alkotmányosság, a jogállam keretein belül mindenképpen le kell majd vonni a kormányzati hibákból a konzekvenciákat. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage