Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Nagyon szeretném, ha pontosan úgy értenék az elhangzottakat, ahogy megfogalmaztam. Tudniillik nem azt mondtam, hogy Szlovákiával nincsenek gondjaink, problémáink, hanem azt, hogy a konkrét problémák megoldásáról tárgyalunk. Tehát nem keletkeznek újabb és újabb feszültségek a megnyilatkozások stb. alapján, hanem elkezdtük a konkrét problémák rendezését, és ez egy lényeges változás, elõrelépés. És ezt nemcsak a nemzetközi közvélemény fogadja jól, hanem a szlovákiai magyarság is.

A másik: nem tudok azzal egyetérteni, hogy ebben az országban katasztrofális folyamatok indultak el az egészségügyben vagy az oktatásban és máshol. Ellenkezõleg: pont arról van szó, hogy rendbe kell tennünk a dolgainkat... (Zaj az ellenzék soraiban.)..; és a tisztelt ellenzék, a volt kormányzó képviselõk is tudják, hogy milyen nehézségekkel, örökséggel kell megbirkóznia ennek a kormánynak. Lehet errõl beszélni, de én nem kívánok - legalábbis az örökségrõl. De azt jól tudják önök, hogy nincs olyan nemzetközi partnerünk, de hozzá szeretném tenni: hazai igény is, hogy ezeket rendbe tegyük. Nem mehetnek úgy a dolgok, ahogy évtizedeken át zajlottak ebben az országban; ezekkel kínlódik a kormányzat, és végig fogja ezt vinni.

Nagyon szeretném azt is aláhúzni, hogy a politikai stabilitás mennyire fontos, és nem a félelem mondatja velünk, hogy meg kell õrizni a politikai stabilitást, hanem az ország érdeke. Ezt vegye figyelembe mindenki!

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage