Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kónya Imre kormányzati válságról beszélt. Aggodalma mélyen meghatott, és ha nem ülnék 14 hónapja ebben a parlamentben, még komolyan is tudnám venni.

Mindenesetre tájékozódtam, beszéltem a kormányzat tagjaival: õk nem tudják, hogy válságban lennének. (Közbeszólások jobbról: Ez a baj! - Derültség, szórványos taps jobbról.)

Miért aggódik tehát Kónya úr? Két lehetõséget látok. Az egyik: azért aggódik, mert nem a Magyar Demokrata Fórum kormányoz. Ezért bánatos, s aggodalma annak szól, amit szeretne: kormányzati válságot. S ha megkérnénk, biztos segítene benne, hogy válság legyen. Ebben az MDF négy éven át nagy gyakorlatot szerzett. (Zaj balról.)

Másodszor: nem szeretné, ha az MDF kormányozna, és azért aggódik, mert ha kormányzati válság lenne, esetleg újra az MDF-nek kellene szembenéznie azon sok problémával, amit ránk hagyományoztak. (Zaj jobbról.)

Végül is én arra tippelek, hogy Kónya Imre stabil kormányzást szeretne az ország érdekében, s belátta, hogy erre az MDF alkalmatlan volt és alkalmatlan maradt. Ezért drukkol az MSZP-nek. Kár, hogy közben mások az MDF-ben a Kisgazdapártnak, megint mások a Fidesznek drukkolnak! Mindenesetre a figyelmeztetést köszönjük. Ígérem, hogy stabilan fogunk kormányozni. Köszönöm. (Zaj jobbról, taps balról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage