Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Jó... Tisztelt Képviselõtársaim! Én kifejezetten örülök annak, hogy az ellenzék tisztelt képviselõi ilyen nagy figyelemmel kísérik akár az MSZP-politikusok vagy MSZP-testületek megnyilatkozásait, akár pedig a koalíciós pártokét. Ez is mutatja, hogy õk mennyire komolyan vesznek bennünket. Úgyhogy ennek én örülök.

De amit a tüntetõkkel kapcsolatban Kónya Imre képviselõtársam mondott, ott azért hadd tegyek különbséget azok között a fiatalok vagy egészségügyi dolgozók között, akik követeléseket fogalmaznak meg és ezekrõl akarnak tárgyalni a kormánnyal, és azok között, akik mindent elutasítanak és uszítanak anélkül, hogy bármiféle megegyezési vagy együttmûködési készséget tanúsítanának. A kettõ között óriási különbség van, és a fiatalokkal, illetve az egyetemekkel, fõiskolákkal meg is tudtunk állapodni, amint azt a múlt hét eseményei is bizonyítják.

A másik, ami számomra rendkívül fontos: úgy tûnik, hogy a hazai szakmai közvélemény - vállalkozók és sokan mások -, a nemzetközi partnereink és az önök véleményei között nagy különbség tátong. Tudniillik nagyon is elismerik azoknak az erõfeszítéseknek a hatásait, amely erõfeszítések az elmúlt hónapokban születtek. Sõt hozzá szeretném tenni, azt is megerõsítették: a további együttmûködés alapvetõ feltétele, hogy teljesítsen az ország. Aki nemzetközi gazdasági kapcsolatokkal foglalkozik, az tudja, hogy ez egyértelmûen megfogalmazódik.

S végül a harmadik dolog: nagyon sajnálom, hogy miniszterek válnak ki a kormányból, nem fölmentéssel, hanem lemondással. De hadd tegyem hozzá, nincs egyetlen olyan miniszteri poszt sem, amelyet ne tudtunk volna betölteni - úgyhogy a kormány mûködõképes.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon. - Derültség a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage