Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem, hogy ki kíván még az említett 4. ponthoz - mert ezt tárgyaljuk most - hozzászólni? (Nincs jelentkezõ.) Mivel további felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 5. pontjához, amely a törvényjavaslat 3. §-ának módosításával azt kezdeményezi, hogy az a földterület, amelynek természetbeni kijelölése még nem történt meg, osztatlan közös tulajdonba kerüljön. (Nincs jelentkezõ.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 6. és 7. pontjai egyaránt a törvényjavaslat 4. § (1) bekezdésének módosítását javasolják. A 6. ponthoz tartalmukban kapcsolódnak a 14. és 15. pontban található javaslatok.

Az ajánlás 20. pontjában ugyanakkor visszahivatkozás történik a 4. § (1) bekezdésére. Ehhez a módosító indítványhoz kapcsolódik a 16., 17. és 21. pontban lévõ javaslat.

Mindezekre tekintettel indítványozom az ajánlás 6., 7., 14., 15., 16., 17., 20. és 21. pontjai tárgyalásának összekapcsolását. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy látható többséggel az Országgyûlés az indítványnak helyt adott és az említett pontok együttes tárgyalását elrendelte.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában? (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólalásra senki nem jelentkezett, a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 8., 9. és 10. pontjaihoz, amelyek a törvényjavaslat 4. § (2) bekezdésének módosítását kezdeményezik? (Nincs jelentkezõ.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 11., 12. és 13. pontjai a törvényjavaslat 4. §-ának új bekezdéssel történõ kiegészítését, illetõleg a 4. § (3) bekezdésének módosítását javasolják.

Mindhárom indítvány a kisajátítás mellõzhetõségének szabályait kívánja módosítani, illetõleg kiegészíteni. Indítványozom az összetartozó javaslatok tárgyalásának összekapcsolását. Kérem, kézfelemeléssel szíveskedjenek szavazni! (Szavazás.) Kimondom a határozatot: az Országgyûlés látható többséggel az indítványnak helyt adott és az említett pontok együttes tárgyalását elrendelte.

Kérdezem, kíván-e valaki felszólni a részletes vita e szakaszában. (Nincs jelentkezõ.) Mivel senki nem jelzett felszólalási szándékot, a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 18. és 19. pontjaihoz, amelyek a törvényjavaslat 7. §-ának tartalmi és szerkezeti módosítását, illetõleg új ponttal történõ kiegészítését indítványozzák. (Nincs jelentkezõ.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 22. pontjához, mely a törvényjavaslat 8. §-ának új bekezdéssel történõ kiegészítésével a zárórendelkezéseket kívánja bõvíteni. (Nincs jelentkezõ.) Nincs felszólaló, így a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vita lezárásra került.

Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan javaslatról, melynek vitájára nem került sor. (Nincs jelentkezõ.) Nincs ilyen jelzés, így tisztelt Ház, a törvényjavaslat részletes vitáját lezárom.

A vita lezárása után utoljára az elõterjesztõ kap szót.

Megkérdezem Szili Katalin környezetvédelmi és területfejlesztési államtitkár asszonyt, a napirendi pont elõadóját, most vagy a határozathozatalt megelõzõen kíván-e szólni. (Dr. Szili Katalin: A határozathozatal elõtt.) Államtitkár asszony ez utóbbit választja. Így, tisztelt képviselõtársaim, a módosító javaslatokról várhatóan a jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés, és ezzel e napirendi ponttal végeztünk.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a vámjogról, a vámeljárásjogról, valamint a vámigazgatásról szóló törvényjavaslat, illetõleg a vámtarifáról szóló törvényjavaslat együttes általános vitájának lezárása. Az elõterjesztéseket T/1300-as és T/1294-es számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/1300/2-6. és T/1294/1-5. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. Írásban egy képviselõtársunk, Torgyán József jelzett elõzetes felszólalási szándékot, azonban õt nem látom a jelenlévõk között. Kérdezem, ki kíván még a vitában felszólalni. Megadom a szót Bleyer Jenõ képviselõ úrnak, a Magyar Szocialista Párt frakciójából.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage