Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Az ön által említett négy következtetéssel én tulajdonképpen teljes mértékben egyetértek; bár talán "médiaterrorizmust" nem emlegetnék e Ház falai között. És úgy gondolom, sem a kormány, sem a rendõrség soha nem állította, hogy ha a rendõrök atrocitásokat követnek el, az a rendõrség belügye volna.

Ezektõl az elemektõl eltekintve teljes mértékben egyetértek az ön következtetéseivel. De sajnos azzal a kijelentésével is egyet kell értenem, hogy a televízió és általában a hírmûsorok függetlensége szükségessé teszi azt, hogy egy ilyen ügyben se tudjon a kormány eljárni, és úgy gondolom, azt is szükségessé teszi, hogy a parlament is csak úgy tudjon eljárni, hogy az oly régóta vajúdó médiatörvényt végre megalkotja. Én tehát teljes mértékben egyetértek azzal a negyedik következtetéssel, amit képviselõ úr levont, hogy súlyos adósságunk van a társadalom irányában a meg nem alkotott törvényekkel.

A kormány a maga részérõl benyújtotta a médiatörvény tervezetét. Én úgy tudom, a hatpárti tárgyalások is jó ütemben a végükhöz közelednek. Én csak azt tudom kérni, tisztelt képviselõ úr, tisztelt Ház, hogy mielõbb kerítsünk sort ennek elfogadására, és ennek keretében egyszer s mindenkorra próbáljuk meg rendezni ezeket a kérdéseket - amennyire egyáltalán rendezhetõek. Mert hiszen a tájékoztatás szabadsága és függetlensége a személyiségi jogok megsértését természetesen nem teheti lehetõvé, de a jó ízlés megsértését bármikor - én úgy gondolom, ez ellen törvényt elég nehéz alkotni.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage