Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, aki a Ház történetét ismeri, az egyet kell hogy értsen velem abban, hogy a Magyar Köztársaság Országgyûlésének nemcsak törvényalkotási feladata van, hanem számos egyéb is. Így a politikával kapcsolatos nézetek kifejtésének is egy fontos fóruma ez, de fontos fóruma az erkölcs alakításának és fontos fóruma a közpénzek feletti õrködésnek. Márpedig ha a közszolgálati televízió közpénzekbõl a közerkölccsel és a közbizalommal szemben álló magatartást tanúsít, akkor bizony itt, ebben a házban kell felvetni ezeket a kérdéseket.

Márpedig ki vitathatná azt, hogy a magyar közszolgálati televízió sokkal mélyebb szintre süllyedt, mint fennállása alatt bármikor is. Én azt hiszem, nem kell most nekünk itt kiemelnünk egyetlenegy mûsort sem, mert ez az egész televízió mûködésére vonatkozik: az egyes csatornáéra, a kettes csatornáéra és, sajnos, a Nap Televízióra is, amely teljes mértékben átvette annak a színvonaltalan és a magyar közvéleményt semmibe vevõ mûsorsugárzást, amely kirekeszti az ellenzéket a véleménynyilvánítás szabadságából, amely ellehetetleníti, hogy az ellenzéki oldal is megszólalhasson a magyar közszolgálati televízióban.

Úgy gondolom, hogy a liberális erkölcs eluralkodása az... (Zaj és közbeszólások.)..., ami az egész magyarság számára elfogadhatatlan. Elfogadhatatlan, hogy a Falutelevízió adása például a korahajnali órákban menjen, amikor mindenki dolgozik. Úgy gondolom, végül is a magyar nép életritmusához kellene igazodnia a televíziónak és a mûsornak is.

Köszönöm, elnök úr, a szíves türelmét. (Taps a kisgazdák padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage