Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Hidasi Rezsõ képviselõ úr, a házbizottság az ügyrendi bizottság javaslata alapján két alkalommal foglalt állást ugyanilyen természetû ügyben. Mivel önök már bekiabáltak, amikor szót adtam Varga Mihály képviselõ úrnak, megelõlegezve azt, hogy ön megérti, amit mondok, felolvastam szó szerint azt az állásfoglalást, ami az ülést vezetõ elnököt köti.

Két alkalommal foglalkozott vele az ügyrendi bizottság, a házbizottság állásfoglalást hozott; szó szerint ismertettem. Mindezek alapján nem adom ki vizsgálatra sem az ügyrendi, sem a házbizottságnak a kérdést, mert szabályszerûen jártam el. Vezérszónoki rendszerben korábban is megadhattam volna a szót Varga Mihály úrnak, de elkerültem azt, hogy megszakítsuk a három vezérszónokot. Tekintve, hogy az ebédszünet következik, úgy gondoltam, hogy így teljes mértékben korrekten járok el. Kérem, fogadja el ezt az álláspontot.

Tisztelt Országgyûlés! Ebédszünet következik. Az általános vitát elnapolom, folytatására és lezárására várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor. 14 órakor folytatjuk munkánkat az azonnali kérdésekkel.

(Szünet: 13.09 - 14.02 - Elnök: dr. Kóródi Mária

Jegyzõk: dr. Kiss Róbert és Boros László)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage