Kelemen András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Ház! Lehet, hogy miniszterelnök úrnak teljesen szokatlan volt az, hogy levelemet nem a sajtó nyilvánosságán keresztül kapta meg, sõt azután is hosszasan és türelmesen vártam a válaszra. Levelemben felhívtam miniszterelnök úr szíves figyelmét arra, hogy korábbi külügyminisztériumi munkám kapcsán megismervén a kérdést, állíthatom, hogy a folyó duzzasztásának következménye néhány év alatt az édesvízkészlet tönkremenetele lesz. A folyamatot a dunakilitii duzzasztás gyorsítja.

Jeleztem, hogy az éppen akkor is fennálló szlovák késleltetõ magatartás még egyszer döntési lehetõséget ad nekünk. Figyelmeztettem a szlovák fél szokatlan tárgyalóstílusára, ígéreteinek még a látszattal sem törõdõ be nem tartására és arra a tényre, hogy Hágában meglévõ elõnyünk lerombolására törekszik. Kértem mindezek mérlegelését öntõl, de választ mind a mai napig nem kaptam.

Most pedig, hogy nemrégiben a titkos diplomáciai eszközét bevetve immár - megítélésem szerint - ön sodorta veszélybe hágai perbeli esélyeinket, kérdezem azt, miért nem kívánja végrehajtani azt az országgyûlési döntést, mely kötelezi önt arra, hogy a Duna elterelése és a vízlépcsõ ügyében a hágai folyamatot végig kell vinni. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage