Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársam! Egyszerûen nem értem az ön kérdését. Ön egy levelet intézett hozzám - ez tény - '95 áprilisában, amely levélben nem kérdéseket vet fel, választ nem igényelt ön sem, hanem felhívta egy-két szempontra a figyelmünket. Akkor folytak a magyar-szlovák szakértõi tárgyalások az ideiglenes vízpótlásról és a fenékküszöb megépítésérõl. A tárgyalások megakadtak, ez igaz, és nem véletlen, hogy Meciar miniszterelnök úrral kapcsolatba léptem, hogy a szlovák tárgyaló delegáció magatartását változtassa meg és sikerre vigyük a megbeszéléseket. Ez megtörtént, a megállapodás megszületett, a fenékküszöböt megépítették, és szíves figyelmébe ajánlom, hogy az eredményét tekintse meg a helyszínen, a Szigetközben, ahol végre élõvilág van.

A másik: a magyar kormány és én személy szerint semmi olyan lépést nem tettünk, amely veszélybe sodorná a hágai megállapodást. Az a szakértõi tárgyalás, amely folyik, beleilleszkedik a hágai eljárások gyakorlatába, és szó sincs arról, hogy feladtuk volna a hágai döntõbírósághoz benyújtott keresetünket.

S végül hadd tegyek egy megjegyzést: mivel ön tagja volt az elõzõ kormánynak, felmerült bennem, hogy nem tévesztette-e össze a dátumot, nem valamikor '93-ban vagy '94-ben kellett volna-e ezt a levelet megírni, mert ez a kormány végre lépett a Szigetköz élõvilágának megmentése érdekében, és ezért nem szemrehányás, hanem elismerés illeti. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage