Kelemen András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Arra vonatkozólag, hogy választ nem igényeltem, csak azt jegyezném meg, hogy a nyár folyamán megkerestek a Miniszterelnöki Hivatalból, kifejezetten ezzel a kérdéssel, hogy választ igénylek-e kérdésemre. Azt feleltem, hogy igen, ezt természetesnek tartom - ezek után sem kaptam választ.

Nem kaptam választ annak ellenére, hogy itt a parlamentben jelentettem be, hogy a 2030/1995-ös kormányhatározat megsemmisítése végett az Alkotmánybírósághoz fordulok, mivel az ellentétes az 1992. évi XL. törvénnyel, és így alkotmányellenes. Beadványom már az Alkotmánybíróság elõtt van.

Véleményemnek az is súlyt ad, hogy nemcsak a Duna vízhozamának azt a bizonyos - a londoni megállapodásra gondolok - 95 százalékát nem kaptuk meg, de úgy néz ki, hogy a 20 százalék sem mûködik egyáltalán. A vízhozamok mérése - amely folyamatosan történik a monitoring-rendszerben - azt bizonyítja, hogy folyamatosan kevesebbet kapunk, mint amennyi a megállapodásban van; a fenékküszöb megépítése ellenére körülbelül egytizedét annak, ami a megállapodásban foglalt vízmennyiség.

Ezek szerint tehát az az érzésem, hogy miniszterelnök urat félrevezetõen informálták... (Az elnök poharát kocogtatva figyelmeztet az idõ leteltére.).., vagy pedig miniszterelnök úr is félrevezeti a közvéleményt akkor, amikor azt mondja, hogy elégséges a vízmennyiség. Ezért tehát az a kérdésem, hogy milyen szempontokat kíván ön érvényesíteni a peren kívüli... (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.)... megállapodást szolgáló tárgyalásokban. Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage