Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Igen tisztelt Miniszterelnök Úr! Gondolom, a kérdésbõl érzékeli miniszterelnök úr, nem konkrétan arra irányul a kérdésem, hogy kell- e a Valutaalap, hanem kell-e a Valutaalap pénze.

Amikor ön kormányra lépett, akkor bejelentette, arra törekszik - és igen komoly esély van erre -, hogy hároméves megállapodást kössön a Valutaalappal. Ezt követõen már szerényebb hangokat kezdett hallatni, nevezetesen azt állította: igaz ugyan, hogy hároméves megállapodás kötésére most nincs lehetõség, de készenléti megállapodás megkötésére van lehetõség - azután ez a lehetõség is elszállt. Ezután jött a Bokros-csomag, amikor ön arra hivatkozott, hogy ezt aztán most már el kell fogadnia a kormányoldalnak, mert ön most utazik Amerikába, és ha a Bokros-csomag nincs elfogadva, nincs megállapodás a Valutaalappal.

Kiutazott Amerikába, vissza is jött, miniszterelnök úr, beszámolt róla, hogy minden eddiginél jelentõsebb vállveregetésben részesült - de megint csak nem hozott pénzt.

Ezt követõen most kiutazott Bokros Lajos és Surányi György az USA-ba, és õk arra hivatkoztak, hogy nem is kell nekünk hitel, minek kellene, nem is akarunk mi a Valutaalaptól semmit, éppen csak kimentek körülnézni az USA-ba, mert már régen jártak ott.

Majd, visszaérkezvén, hirtelen egy tisztviselõnek a levelét kezdte Bokros miniszter úr lebegtetni, hogy a Valutaalap mégis csak megveregette az õ vállait is, nemcsak az önét, és lesz pénzt a Valutaalaptól.

Kérdezem: most kell-e nekünk a pénz vagy nem kell, vagy mi a helyzet a Valutaalappal? Várom a válaszát. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

(14.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage