Szent-Iványi István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselõ Úr! Szeretném biztosítani arról, hogy nem áll szándékunkban az idõt húzni. A magunk részérõl körülbelül két-három éves idõtávon belül képzeljük el a ratifikációt. De ha ön ilyen keményen fogalmazott, akkor engedje meg, hogy emlékeztessek néhány tényre:

Ön 1991 decemberében írta alá az Európa Tanács szociális chartáját. 1994- ben, tehát majdnem három évvel azt követõen alakult meg az elsõ tematikus munkabizottság, amely hozzákezdett a ratifikáció elõkészítéséhez. (Derültség a bal oldalon.) Ön 1994 májusáig ennek a tárcaközi bizottságnak az elnöke volt; pontosan tudta, hogyan áll a ratifikáció elõkészítése.

Tehát én azt hiszem, a felelõsség legalábbis megoszlik; de a magunk részérõl már nagyon sok mindent tettünk - az idõm kevés ahhoz, hogy mindezt fölsoroljam: megindult a szakértõi és a szociális partnerekkel folytatott konzultáció, fölállítottunk új tematikus munkabizottságot, elindítottunk egy kéthónapos work-shopot az Európa Tanács szakértõivel, most novemberben egy szeminárium fog foglalkozni az elõkészítéssel; a jövõ év elejére elkészül az alapjelentés, amely a ratifikáció alapjául fog szolgálni.

Azt hiszem, ebben az egy-másfél évben lényegesen több történt, mint a megelõzõ három évben együttvéve. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage