Gyuricza Béla Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Napjainkban a fegyveres erõk és a rendvédelmi szervek állományában közel 120 ezer hivatásos személy teljesít szolgálatot. Õk és családtagjaik azok, akiknek áldozatkészségét kifejezi szolgálati filozófiájuk: szolgálnak és védenek. Õk azok, akik - az öt tárcához tartozva - szolgálják hazájukat, védik az állampolgárt, védik az ország légterét, államhatárát, a nemzet, a társadalom, az állampolgárok vagyonát. Õk azok, akik a rendszerváltást követõen továbbra is maradtak másodrendû állampolgárok; akiknek kötelességük van, de joguk mindig annyi, amennyit a mindenkori hatalom az adott jogszabályok értelmezése alapján megítél számukra.

A köztisztviselõi, közalkalmazotti törvény elfogadását követõen még mindig nem került a parlament elé a fegyveres erõk és rendvédelmi szervek tagjainak jogállásáról szóló törvény. A kormányprogramban, majd azt követõen ön több alkalommal ígéretet tett a hivatásos állomány helyzetének javítására, egzisztenciális biztonságuk megteremtésére - az eltelt közel másfél év azonban bizonyos értelemben mást mutat. A hazánkat körbevevõ régióban negyedik éve háború folyik. Változatlanul folyik a hivatásos állomány kiáramlása. Mindezek alapján tisztelettel kérdezem:

Miniszterelnök úr, mikor lesz a fegyveres erõk és rendvédelmi szervek tagjainak jogállásáról szóló törvény a parlament elé terjesztve, és mikor érik meg õk is, hogy nem másodrendû állampolgárai, hanem egyenruhás polgárai lehetnek a társadalomnak?

Várom válaszát tisztelettel. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage