Gyuricza Béla Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A válaszában elmondottakkal kapcsolatban annyit szeretnék én is hangsúlyozni, hogy a kérdés fontosságára való tekintettel - azt hiszem, soha nem látott módon - a parlament két bizottsága is, az önkormányzati és rendészeti bizottság, valamint a honvédelmi bizottság több kihelyezett egyeztetést végzett az érintettekkel. Minden civil és társadalmi szervezetet bevontunk ebbe, hogy minél tökéletesebb törvény készüljön.

Ön tegnap, tisztelt miniszterelnök úr, itt, ebben a helyiségben felelõsségrõl szólt; én is e felelõsség jegyében tettem föl most a kérdést. A felelõsség jegyében, hogy a politika ne teremtsen olyan helyzetet, amelyben a fegyveres erõk és a rendvédelmi szervek hivatásos tagjai azon gondolkodnak, hogy menjenek-e tüntetni, demonstrálni vagy sem.

Ha valóban komolyan gondoljuk az euroatlanti integráció megvalósítását, ha komolyan gondoljuk hazánk biztonságának megteremtését, akkor én úgy érzem, ennek a törvénynek az elfogadását a parlamentnek minél hamarabb a napirendjére kell tûzni. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage