Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Tisztelt Képviselõ Úr! Ezzel a kérdéssel a kormány több ízben foglalkozott és határozott döntést is hozott. Azért, hogy precíz legyen a válaszom, engedje meg, hogy ezt ismertessem.

A '95. évi pótköltségvetés III. számú melléklete a központi költségvetésbõl 3 milliárd forintot különített el ennek támogatására, alapvetõen szociális, de differenciált szociális normarendszer alapján.

Ön is utalt bevezetõjében arra, hogy azért voltak visszaélések és egyebek. Nem is kicsik, nagy visszaélések voltak a hto-val kapcsolatban. Ugyanakkor az is világossá vált, hogy további pénzt kellene biztosítani, mégpedig a tartalékalapban elkülönített pénzt, vagyis további 2 milliárd forintot. Ennek a 2 milliárd forintnak a felosztása a Vám- és Pénzügyõrség Országos Parancsnoksága által hitelesített és kiadott tüzelõolaj-utalvány mennyisége alapján történik.

Ebben a tekintetben is elõreléptünk tehát, és abban is, hogy az önkormányzatok megfelelõ adatainak, adatbázisának megteremtése és a helyes elosztás érdekében meg lett hosszabbítva a pótlólagos 2 milliárd forintos keret felhasználásának az ideje.

Végül hadd jegyezzem meg, hogy ez az összesen 5 milliárd forintos támogatás, kiegészítés, végül is az igazán rászorultakon segíteni tud, és fokozatosan megszüntethetõ az a visszaélés, amely az elmúlt évek során kialakult. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage