Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Megvallom õszintén, most már egy egész napja gondolkozom azon, hogy kérdése, amelyet a törvények betartása tárgyában tett fel, mire vonatkozhat, és sokat segített volna, ha megmondja, hogy errõl van szó.

Én most fejbõl nem tudom megmondani önnek, hogy pontosan milyen dátumokkal mentek ide vagy oda a levelek. Zárójelben mondom, hogy nem is egészen értem annyiban a dolgot, hogy pontosan ma délelõtt kezdtük meg ennek az egész problémakörnek a megvitatását, tehát azt hiszem, hogy talán lett volna lehetõség arra, hogy ott is megtárgyaljuk ezt, de nyilván lesz majd lehetõség a késõbbiekben is.

Az én tudomásom szerint valóban nyolc napon belül nem készült el egy hivatalos válasz, de egy munkapéldány átjutott az Állami Számvevõszékhez. Ha valaki megnézi, csaknem 22 oldalnyi válasz készült. Teljesen világos - és én persze tudom -, hogy a törvényi elõírás az nyolc nap, de ha belegondolunk, hogy vastag anyagokat kell elolvasni, annak alapján véleményt kell készíteni, a véleményt el kell juttatni a felelõs vezetõhöz, hogy aláírja, s a Pénzügyminisztériumban az a szokás, hogy úgy szoktak aláírni a vezetõk, hogy el is olvassák, hogy mirõl van szó, tehát ebbõl következõleg azt hiszem, hogy ez a nyolcnapos elõírás valóban nem igazán felel meg az adott problematikának, de persze elismerem, hogy nyolc napon belül kellett volna válaszolni.

Ugyanakkor ön most megismétli azokat a vádakat, amelyeket a délelõtti vitában órákon keresztül tárgyaltunk, nevezetesen azt mondja, hogy itt törvénytelenségek történnek. Nekünk az az álláspontunk, hogy itt nincsenek törvénytelenségek, de én azt hiszem, hogy egész délelõtt ezt kezdtük vitatni és majd folytatjuk ezt a késõbbiekben is.

Én õszintén szólva nem igazán értem ezt a felvetést. Végsõ soron azt tudom rá mondani, hogy természetesen a Pénzügyminisztériumnak az a szándéka, hogy betartsa a törvényeket. Minden törvény betartásánál, azt hiszem, mindenki a tõle elvárható módon tud eljárni, és sajnos a nyolc nap esetében ez most nem sikerült, ezt el kell ismernem. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage