Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter úr!

A magyar magánosítás legutóbbi egy évének legfontosabb tapasztalata, hogy egy H-betûvel kezdõdõ céget ne privatizáljunk... Mert a HungarHotelsnél, illetõleg a Hungaroton Holding Rt. esetében sajnos a botrány hullámai nemcsak Magyarországon csaptak magasra, hanem a külföldi nagykövetségeken is szóvá tették az ÁPV Rt. eljárásának hiányosságait.

A múlt héten a Polygram érdekében szólaltak föl ebben a Házban. Én a magyar közvélemény tájékoztatása miatt kérdezem a tisztelt miniszter urat, hogy ha és amennyiben igaz az a sajtóban megjelent hír, hogy az ÁPV Rt.-nek a jogi igazgatósága megvizsgálta a pályázatokat és megállapította, hogy a Polygram mellett a nyertesnek kihirdetett Magyar Mûvészek Konzorciuma pályázata is érvénytelen, mert megsértette a pályázati kiírásnak több pontját - köztül például azt, amelyik a magyar mûvészek zenei anyagának a kiadására vonatkozik, a vételárnak a megfizetésére vonatkozik -, akkor ezt követõen milyen helyzetben van a magyar állam?

Milyen helyzetben van ön, hisz el kellene dönteni, hogy a jogi szakértelmet honorálja ön kiemelkedõ fizetéssel az ÁPV Rt.-ben - és ebben az esetben mind a két pályázatot érvénytelennek kellene nyilvánítani -, vagy esetleg az igazgatóságnak a szakértelmét, esetleg politikai szakértelmét honorálja ön szintén csillagászati fizetésekkel; de azt , hogy mind a két félnek csillagászati fizetést adjunk, holott biztos, hogy az igazság csak az egyik fél kezében van, azért furcsának tartom. Ezért kérem miniszter úr válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage