Suchman Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SUCHMAN TAMÁS tárca nélküli miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr!

Azt gondolom, az ebben az ügyben folytatott, a közvélemény folyamatos félretájékoztatásán alapuló sajtóháború talán a mai nap befejezõdött, tekintettel arra, hogy a holland nagykövet úr és a Polygram képviselõje ma - egy hosszas beszélgetésre - felkeresett irodámban. Anélkül, hogy az ott elhangzottak részleteirõl számot adnék, csak azt szeretném elmondani, mindazt a félreértést, ami a Hungaroton ügyben történt az elmúlt másfél-két hónapban, az illetékesekkel sikerült tisztázni, és hogy teljesen korrekt legyen az eljárás, vállaltam egy jószolgálati küldetést: valamennyi érintettel leülünk egy kerekasztal-megbeszélésre, ahol is, azt gondolom, egy konstruktív megoldást lehet találni.

Azért mondtam, hogy a közvéleményt folyamatosan félretájékoztatták, mert ebben az ügyben egy olyan érdekérvényesítési képességgel és készséggel rendelkezõ csoport veszített, amely lényegesen többet tudott tenni saját vélt vagy valós sérelmeinek a sajtóban történõ megjelentetésére, a dezinformálásra, mint amire mások képesek lennének.

Az ön által feltett kérdések közül, sajnos, idõ hiányában nem sok mindenre tudok válaszolni, de azért megpróbálok. Az ÁPV Rt. apparátusát nem én fizetem meg csillagászati összegekkel és nem én választottam ki. Három-négy fõ kivételével az elõzõ kormányzattól örököltem, s azért nem hajtottam végre lényeges személyi változásokat, mert többségükben alkalmasnak találtam az ott levõ munkatársakat a munka további elvégzésére. (Az elnök csenget.) Egy mondatot szeretnék még mondani.

Amire ön hivatkozik, az egy inkorrektség alapján a szervezettõl kikerült, senki által jóvá nem hagyott feljegyzés, amely soha a döntéshozatali eljárás során a jogi fõosztály hivatalos véleményeként nem jelent meg, és az ügy lezárásakor sem lelhetõ fel (Az elnök csenget.) Még egy fél mondatot. Tekint...(Az elnök kikapcsolja a mikrofont.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage