Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Úgy gondolom, igen tisztelt képviselõtársaim, mindenképpen figyelmet érdemel az a tény, hogy a Legfõbb Ügyészség egyházpolitikai kérdések iránt is érdeklõdik már, de azért tájékoztatom arról (Zaj a bal oldalon.), hogy csak abban az esetben tartanak istentiszteletet, ha nem ökumenikus egyházi szertartásról van szó. A debreceni Nagytemplomban pedig ökumenikus egyházi szertartás volt. (Mozgás és zaj a bal oldalon.)

Egyebekben pedig úgy gondolom, kiabálhatnak igen tisztelt MSZP-s képviselõtársaim, de akkor is a kezemben van a Budapesti Rendõr-fõkapitányság vizsgálati fõosztályának 346/1995. Bü. számú határozata lefoglalásról és házkutatásról, amelybõl megállapítható, hogy a Fõvárosi Fõügyészség állásfoglalása szerint az árusított anyagok alkalmasak a közösség elleni izgatás megállapítására.

Kérdezem akkor én igen tisztelt MSZP-s ordítozó képviselõtársaimtól (Derültség és zaj a bal oldalon. - Dr. Szekeres Imre: Utasítsa rendre, elnök asszony!), hogy minek minõsítik Endresz Györgynek azt a magatartását, amelyet valamikor az egész világ tapssal fogadott, nevezetesen, amikor 1931. VII. hó 16-án New Yorkból indulva az Atlanti-óceánt átrepülte egy olyan repülõgépen, amelynek a felirata "Justice for Hungary!" volt, tehát: "Igazságot Magyarországnak!" Úgy gondolom, szerencséje volt Endresz Györgynek, hogy akkor nem Györgyi Kálmán volt a legfõbb ügyész, mert akkor most vádlottként könyvelhette volna el a nemzetközi siker tapsait. (Zaj a bal oldalon.) De úgy gondolom, elfogadhatatlan és megengedhetetlen, hogy bárki ebben az országban azért indítson büntetõeljárást egy magyar hazafi ellen, mert az mer emlékezni arra...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage