Orosz Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Ha már kétszer is tévesen megszólíttatott különbözõ okokból a Szocialista Párt képviselõje... (Közbeszólások: Nem halljuk!).., akkor talán indokolt és mindenképpen szükséges, annak ellenére, hogy itt az indokolás címszó alatt sokkal inkább egy ismételt vita lefolytatása történik. Nem szeretnék ebbe a sorba beállni.

A Magyar Szocialista Párt "igen"-nel szavazott erre a törvényre. A Magyar Szocialista Párt frakciója pontosan tudja, hogy a gazdasági kamarákról szóló törvény különbözõ gondokat vet fel valamennyi kamaránál, nem pusztán az Agrárkamaránál, ennek érdekében a kamarák kérdéseit, problémáit más törvényekben és majdan a következõ esztendõben a kamarai törvény átfogó módosításával kell rendezni. Mi azért szavaztuk meg, hogy ami már kialakult, ami egy lépéssel elõbbre viszi az agrártársadalom önszervezõdését, önvédelmi képességének a megteremtését, azt a törvényt igenis hozza meg az Országgyûlés.

Úgy gondolom, butaság lenne mind a kistermelõk védelmében, mind pedig a magyar agrárügyek védelmében, ha ma azt fogadtuk volna el, hogy várjuk meg az összes probléma megoldását, s majd csak akkor fogadjuk el a törvényt.

A Magyar Agrárkamara igyekszik elfoglalni a neki kijelölt - mégpedig az elõzõ Országgyûlés által elfogadott törvény alapján kijelölt - helyet. Azért volt szükség e törvény elfogadására, hogy ezt a helyet a kistermelõk érdekében is megfelelõ módon elláthassa. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage